Vänskap och snö

Idag har jag och anders gått i snö och gått genom skaren och fått snö upp till där benen tar slut. Jenna har varit på skitbra humör för matte har legat och kravvlat runt som en dö sill med andnödspasmer.
Det skulle du allt velat se va?

Och så ringde Lisa ikväll, åh jag älskar henne, jag älskar mina nära vänner de är fantastiska.
Det är härligt med bra vänner.

Åh jag saknar henne så det bara gör ont i själen ibland. Lika dant med mina andra riktigt nära vänner.
Det är fantastiskt det där med vänskap.
De får timmarna att fly i telefonen, de säger värmande grejor, de får en att tänka efter och säger kloka saker i ens öra.
De är bara fina helt enkelt.

Tänk att jag har så bra vänner och så fin anders, jag är en lyckligt lottad människa.


Vila i frid

Vila i frid Ebbe
Du kämpade hårt nu får du sova i evighet.

lite less

Jag känner mig lite off idag, kännde mig inte så igår. Det kanske är för att det är ljust och vår och jag vill ha förändring.
Eller att jag har 6 dagars jobb framför mig. Kan vara.
Eller att det är påsk,eller att jag är hungrig.
Men jag känner mig lite off.

Lite less, det ger sig väl tills i morgon antar jag.

klädes kotym på arbetsmarknaden

Jag funderar rätt ofta på det här med kläder och klädkoder.
Olika yrken har olika klädkoder.

Inom assistansvärlden så är det helt legalt att mysa omkring med mjukisbyxor, bylsiga tröjor, foppatofflor, osminkad och med håret på ända. Det är okej, man behöver inte ens ha tofflor, man kan mysa omkring i bara strumplästen för den delen med. Eller ha en vårdtröja på sig, du vet en sån sjukhuströja. Som stressade Undersköterskor och ssk har på sig. Fast man har ju inte alltid håret på ända, man har det i toffs eller så piffar man till sig och smink det bär ju jag varje dag i alla fall. Och jeans går oxå bra att ha, man har vardagskläder helt enkelt.

Sätter du på dig en vit rock , ett par jeans i stuprörsformat, birckenstock med vita tubsockar och en knäppt skjorta under så är du en läkare.eller?

När man av någon anledning kommer till kommunkontoret eller avdelningskontoret för just den stadsdelen man jobbar i för tillfället, så har alla de anställda även dom en egen klädkod, de synns väldigt tydligt.
Där går tjejerna runt i lagoma höga klackar, med svarta ursnygga feminina skor, de har svarta eller bruna strumpbyxor, gråakjolar som är moderiktiga med i aseptabel längd någon stans mitt på låret, de har fina tunikor i svart grått eller plommon, långa halsband med stora stenar som assesoarer och håret utsläppt i en axellång frisyr gärna vågit hår. Eller så har du kavaj och svarta byxor med någon feminin gärna tunika liknande tröja under. eller svarta byxor och bara tunikan. Men skorna är detsamma, snygga svarta skinskor, moderiktiga med lagom klack.
Det spelar ingen roll om det är stövlar eller med skor med låg hals.

På mataffärer då har dom oftoa en tshirt och en  mörk väst på sig och gympa skor.

På andra äfferer sånna som säljer skor eller kläder eller te eller nått annat skojsigt som inte har med mat att göra om det inte är en delikatessbutik så har dom fina kläder, dom är lite uppklädda, har svarta skor,  är det en riktig innebutik så har även dom högklack på skorna. Men är det en lite mer vanlig butik så har dom låga skor i snygg modell.

Det är konstigt det där med klädkoder. Att på vissa jobb så måste man dressa upp sig medans andra jobb så ska man absolut inte göra det.

Undrar om det har något med statusen på yrket att göra?


allena

Jag har kört traktor idag och plogat och skottat och hämtat posten och nu ska jag plugga.
Jag ska skriva ner mina intervjuer, ta hand om doggidoggen och mysa.
Anders ska till svärisarna och se på fotboll så  jag blir själv.
Det ska bli skönt, jag ska äta pestopasta till middag som anders inte gillar.

Nä studier var det va?
åh dessa studier

jätteroligt

Nu ska jag hoppa i duschen sen ska jag sova.
Jag vågar inte stäna av datorn för tänk om jag inte kommer ihåg vart i intervjun jag är. Och måste lyssna på den igen.
Jag gör det stora nöjet med att skriva ner ord för ord vad vi har sagt i intervjun.
Väldigt spännande jag lovar, på heder och samvete.
Det är jÄtTeRoLiGt

nä sova säng och upp o jobba så var det inte blogga.

längtar efter våren

Nu snöar det ute. Inte lika mycket som man kan tro för det blåser snö från taken med.
Jag önskar våren var här.
Igår såg jag mina första vårtecken.
Två flugor och en talgoxe som satt på våran stege till taket och sa hej genom rutan.
Det är fint när våren kommer, renarna samlas ihop på väg 363 i stora sjok och man vet att nu är ni snart hemma i fjällen. Att jag slipper se dig föräns till nästa vinter innan jul någon gång.
Det är skönt att veta.

Att man snart slipper elda och dra in ved och spån och skit i hela huset, att hänga tvätten ute och det tar någon timme att torka istället för ett dygn.

Även fast det känns väldigt långt borta nu när snön yr runt huset och jag vägrar se ut, för jag längtar efter våren.
Efter kjol och linne, efter sandaler istället för vinterkängor och överdragsbyxor.

Jag längtar efter våren.
När bajsdoften hägrar i häggnäs, eftersom koskiten och hundskiten har tinat fram, jag längtar efter att inte behöva klä på mig så förfärligt mycket.
Jag längtar efter att gå in och det är svalt istället för tvärtom.
Jag längtar efter rabarbernas fart i landet. De enda växter som verkar vara som jag, eller rättaresagt de enda som jag verkar klara av att sköta. mycket för att dom sköter sig själva.

Jag längtar efter våren

Det är fint att vara saknad

Anders kunde inte hålla sig ifrån mig.
Så igår kl 24.00 var jag och  hämtade honom.
Det är fint att vara saknad=)

samhällets skitsnack .

Igår var det debatt, jag skämms nästan mer att belinda olsson inte vågade ta upp mamman och brodern till den dömde pojkens ansvar i ryktespridningen.
Att de drivande krafterna i lögner är farliga.

Skitsnack är farligt. Det är bättre att gå direkt till huvudkällan istället för bekantasbekanta.


Skämms BJÄSTAs Vuxna, präster, rektorer, lärare, fritidsgårdspersonal.unga SKÄMMS

Igår mådde jag illa i en hel timme under tiden uppdrag granskning varade och hela kvällen tänkte jag på det dom berättade om och idag mår jag fortfarande illa.

Det handlade om två flickor, "Linnea" som är 14 år och "Jennifer" då var hon 17 nu är hon myndig,som hade blivit våldtagna av samma pojke "oskar".
"Oskar" blev dömd för båda våldtäkterna i Tingsrätten och i Hovrätten och sitter i dag på sluten ungdomsanstalt.

Men det dom två flickorna blev utsatta av samhhället efter våldtäkterna är värre. Istället för att värna och ta hand om och försöka läka flickornas traumatiska inre sår. Så begår Bjästas invånare, Kyrkan med Prästen i högsta spets, lärare och rektorer, Ungdomsgårdspersonalen och mamman och brodern till pojken, som är dömd, Häxjakt på dessa två flickor.
Och våldtar dom igen, inte kroppsligen men själsligen. De startar bloggar och facebookgrupper, är inne på flashback och härjar.

Hade det varit på 1600 talet som dom hade levt så hade dom med all säkerhet blivit brända på bål. För något som han har gjort.

Denna häxjakt från Bjästa samhälle har gjort att den yngre flickan har fått flytta 50 mil och undgår fortfarande inte sina terrorister på hemmaplan.

Det var någon som kände någon som kände någon som hade hört sägas. Det är farligt med sådana meningar.
Denna ryktespridning är farlig.

Att inte ta ställning INNAN domen är en självklarhet, man ska betraktas oskyldig till man har blivit dömd.
Och fram till den dagen som domen kom ska "oskar" betraktas oskyldig.
Men efter den dagen domen kom, så ska de vuxna, ansvariga gå in och tydligt visa vad samhället står för och att den moral och etik som säger: Att så här gör man inte, det här är verkligen inte okej.
Och det där läskiga som att stödja och visa moraliska värderingar och samhälleliga plikter som att stå på de svagas sida det kan man ta efter som ungdom och barn. För dom vuxna visar tydligt vad det innebär att vara vuxen.

Men nu gjorde dom inte det, dom Rektorer, Prästen, lärare, fritidsgårdspersonal och andra vuxna valde att inte föregå med gott exempel. Valde att inte ta i det där läskiga som att faktiskt visa att det här är inte okej. Så här gör man inte. Visa vad det innebär att vara VUXEN. Att faktiskt visa att så här gör man inte i ett samhälle.
Dom valde att fegt gömma sig bakom orden att vara neutrala.
Att det var synd om de båda, både offer och gärningsmann.
Att ha "en demonstration" i kyrkan på skolavslutningen framför hela samhället, titta här jag har tillochmed kyrkan bakom mig. Att de ansvariga inom skolan och Ungdomsgårdsverksamheten inte tar sitt ansvar. SOM DE FAKTISKT HAR. De valde att inte ta sitt ansvar, att "visa sig neutrala" är bara ett annat ord för att visa vilken sida de faktiskt står på. De står på gärningsmannens sida genom att "visa sig neutrala".

Det är fegt, det är så jävla fegt. De borde bli avsatta hela bunten. Prästen borde bli dekominerad(heter det så när präster blir fråntagna sitt prästraskap) och rektorn borde få sparken. Lärarna som bara såg på borde också få sparken. Fritidsledaren borde bli avsatt. Alla de som har talat ont om flickorna efter att dommarna blivit fastställda borde få be om ursäkt och stå på skambacken en efter en och göra bot.

Att som vuxen inte ta sitt ansvar och tänka efter före, tänka på hur det jag gör, hur mina handlingar är, påverkar de som inte är vuxna, de som är svaga, de som är offer. Hur jag behandlar min nästa och att jag tar ansvar för att få vara en del av samhället som vuxen. Det är fel. Då är man inte vuxen.

Att vara vuxen i en ungdomsvärld, handlar om att visa och leda unga i vad som är rätt och fel.
Att som vuxen lära barn och ungdomar. Att allt jag gör får konsekvenser. Att kunna ta ett ja och ett nej.
Att jag själv får säga nej och det är okej och ska respekteras. Att även säga ja och det är okej och ska respekteras. Att någon ska kunna säga ja och nej till mig och det är okej och ska respekteras.
Det är vad vuxna ska lära barn. Vad föräldrar ska lära sina barn, lärare, rektorer, präster, alla dessa som har stort inflytande över unga.
Att föregå med gott exempel. Att leda. Att visa vad som är rätt och fel.

Att vara vuxen innebär inte att man ska vara "neutral" att på så sätt godkänna att det begår häxjakt på flickor som blivit våldtagna.

Jag säger bara det fyfan jag mår illa och kräks på dessa fega såkallade vuxna som inte tar sitt ansvar.
Samhället ska ta sitt ansvar säger alla.
Men det är du och jag och en bekantsbekant som är samhället. Vi måste alla ta ansvar och konsekvenserna för vårat handlande.

Om du vill veta mer om detta så
kan du läsa här:

Uppdrag granskning
Amanda Ögren, en hjältinnas blogg den enda vännen som stog kvar på den yngre flickans sida i allt detta.
Trollhare
Lisa Magnusson-en riktigt schysst kille
Flashback forumstråd där även mamman till den dömde har skrivit

I cattas lilla värld
Fria Nyheter
Den dömdes brorsblogg


Dessa länkar har jag hittat genom google. Finns mera och jag brukar inte länka till sånt som är obehagligt.
Men denna gång kunde jag inte låta bli. Jag tycker det är fruktansvärt att man kan få begå häxjakt och våldta om och om igen.

Jag har en fråga, vem är pojkens föräldrar? som har så stor makt och inflytande över ett samhälle, så att dom kan få det att verka som att en dömd gärningsmann är "oskyldig" när han är dömd och faktiskt inte är det.
Som gör att ett samhälle ställer sig på gärningsmannens sida. Och inte offrena. Som ser till att vuxna inte tar sitt ansvar utan sällar sig fegt bakom ordet neutrala.
Facebook gruppsinbjudan, ja till aktiv dödshjälp?

På Facebook brukar jag få inbjudningar till att gå med i olika grupper lite då och då.Sånna modeflugor som Rädda Barnen och vi som gillar cane corso.

Ibland tackar jag Ja och ibland Nej

Sen kommer sånna där grupper som jag blir tveksam till.
Som jag tänker, de som  bjuder in mig till dessa grupper har de verkligen tänkt efter ordentligt när de gått med i den här gruppen. Vad det verkligen innebär om det politiskt skulle gå igenom i riksdagen?
Om politikerna skulle lyssna på facebookgrupperna?

Som jag har blivit inbjuden till Säg Ja till aktiv dödshjälp gruppen på facebook.
Och jag vet inte var jag står i den här frågan.
Den är verkligen delikat och känslig.
Jag är inte för självmord, och aktiv dödshjälp är en slags självmord. Du bara ber "landstinget" om att göra det. Men i slutändan är det en doktor som stänger av den där respiratorn, ger den där sprutan med överdosen så att personen som är svårt sjuk dör. Jag vet att alla människor dör någon gång, och att i vården dör människor. Alla går inte att rädda. Men är det verkligen så att en doktor ska behöva stänga av knappen, ge den där sista sprutan för att en annan människa som vill dö, ska få det?
Att ge hjälp till självmord?
Är det rätt att inte ge den hjälpen till en svårt sjuk människa som inte har något hopp i alla fall, som i slutändan ändå kommer att dö, men kanske får uppleva den sista tiden i livet som en lång svår kamp med ett otroligt lidande innan sista andetaget?
Jag vet inte, vet du vad tycker du?
Är det rätt att begära av en annan människa att en annan människa ska ta död på en bara för att man är så sjuk att man inte kan göra det själv? Istället för att låta livet ha sin gilla gång?

Alla människor dör i slutändan, men är det rätt av en patient att begära att en doktor ska ta livet av en?
Är vården till för det? Att ta död på en om hoppet ändå är ute och det bara väntar lidande i slutändan?

Jag tror vården är till för att vårda, att se till att alla mår så bra som möjligt, att bota om det går, att lindra ifall det inte går att bota. Men att mörda/ta livet av någon/bli bragd om livet i pallialtivt syfte, jag vet inte.

Alla har ju rätt att bestämma över sitt eget liv, men har man som patient rätt att bestämma över doktorns liv bara för att man själv vill dö för att man är obotligt sjuk i stort lidande?

Förstå som doktor vetskapen om att idag ska jag ta livet av en människa som fortfarande skulle kunna leva ett tag till med hjälp och stöd bara för att den personen inte vill leva längre. Så himla grymt och så himla jobbigt.

Det är svåra frågor, och jag vet inte om man bara kan trycka på ja knappen på facebook utan att verkligen tänka efter vad det innebär när det kommer till sånna här frågor.
Men man kan inte ignorera dom heller.

Vad tycker du?
Är det rätt eller fel med aktiv dödhjälp, har du tänkt efter vad det verkligen innebär?

Som sagt jag vet inte och jag tror att jag ska tänka efter ordentligt ett tag till innan jag svarar.

Första bilden på JennaEn gång när jag var liten och solen sken på våren.
Detta var precis innan hon kräktes på mattes tröja när vi hämtade henne från dom vi köpte henne av.
Nu ligger hon och muffar i hallen och vill ut på balkongen. och väger inte längre 17 kg utan 45kg.

Våran lilla klump är snart 14 månader gammal

städa för min skull?

Igår gjorde jag min andra intervju till a uppsatsen.
Med socialnämndens vice ordförande.
Det var intressant.

Vi hade även jämkningsmöte över önskeschemat och det var faktiskt riktigt bra känns det som.
Jag hoppas att vi kommer att fortsätta med önskeschemat.
Om vi gör som vi gjorde nu sist med färgerna och så.

Idag har vi storstädning hemma.
Det behövs, jag förstår inte vart allt damm kommer ifrån?
Det måste vara någon liten dammgud som sprider det omnatten, eller vad tror du?

Nä nu ska jag fortsätta med att damma och plocka här hemma tills gästerna kommer.
Jag undrar varför det alltid är så att man städar inför någon eller någonting.
Man städar nästan aldrig för sin egen skull.

Städar du för din egen skull? Eller städar du när du ska få gäster,åka bort så det är fint när du kommer hem, inför fester och svärföräldrar på besök? Hur gör du?

Jag önskar att jag inte var en så stor ögonkänare när det kommer till mitt hem och städning, jag önskar att jag kunnde säga till folk så här är det hemma hos mig och jag trivs så här.
Men jag städar för att jag ska få gäster.
Jag vill ha det finit när folk kommer hem till mig. Jag blir jätte nervös och orolig om jag märker att folk har kommit hem till mig utan att jag har hunnit fixa i ordning det.
Och jag känner shit disken på bänken NEJ!
Och så får jag stora hispan och ska panikstäda. Anders bryr sig inte på samma sätt.
Men för min skull gör han nog det.

Aja nu ska jag i alla fall städa så jag slipper bli orolig och nervös när vi ska få middagsgäster.
Så på ett sätt städar jag ju faktiskt för min skull.
För att jag ska slippa vara orolig när folk kommer hem till mig istället för att tänka , tänk om...

Fast vad skulle det värsta som kommer hända vara? Ifall man har lite skit i hörnen?

skam på torra land

Idag när det är vackert ute, vad gör ellinor då?
hon sitter inne.
Dels sov jag jättelänge, så himla skönt, vaknade utvilad vid 11.20
sen har jag pluggat och suttit vid datorn.

På måndag har vi jämkningsmöte och så ska jag ha min andra intervju=)
det blir spännande=)

Igentligen borde jag s kämmas när vädret är så fint. Men ibland måste man bara få ha skrotdagar inomhus.

Jag var och hämtade ut mina böcker från bibblan som jag beställt till skolarbetet.
Men jag tror jag ska lämna igen några av dom nu när jag har en annan inriktning.
Jag ska försöka göra mitt bästa att få godkänt.

Det känns bara jobbigt att innan den 6 juni ska jag ha skrivit ett stycke a uppsats á 25 sidor och två stycken arbeten á 15 -20 sidor styck.

Jag kommer missa våren. Eller så får jag ta med mig lappen(bärbara) ut och sätta mig i en snödriva.

Aja nu ska jag ner för trappan och kräva en kram av han som skriker åt aik att vinna


Långt eller kort det är frågan.Funderar på långt hår igen...( dagny, 2006  eller 2007 var jag så här långhårig valborg var det i alla fall)
Eller om jag ska klippa det kort?

(från våren 2008)

Jag vet inte spara långt, eller klippa kort.
Spara långt, klippa kort.

Nått måste jag i alla fall göra.
Annars kommer jag vara tvungen att falla in i toffsens värld, hårtoffsensvärld det vill säga.

Jag kanske ska spara långt i alla fall.

vad tycker du?

Långt eller kort?

Intervjudags del!1

Idag kl 12.00 ska jag göra min första intervju.
Ska bli jättespännande,  jag har sammanställt sex frågor som ska tas upp.
Letat fram en mikrofon till lappen.
Skrivit ut en kopia till mig och en till henne.
Letat reda på en fungerande penna och ett block.
Lappväskan.
Mina SNÖ of sweden örhängen och nu till det stora valet, vad ska jag ha på mig?

Jag vet att det kanske inte är det man ska obsessa över när man ska intervjua någon för en a uppsats.
Men jag fungerar så.

Jag ska ta fram strykbrädan och sätta på mig en fin skjorta som jag fått av min svägerska.
Det är så himla bra att ha svägerskor som ger en fina kläder=)


Aja nu ska jag ner och  äta frukost. Sen blir det påklädning och sen blir det intervju dags.

plugg och städ

Vet du vad, jag har semester=)
Japp jag har semester idag och i morgon.
Det betyder att jag är ledig

Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

och vore det inte för det överhopande städbehovet och det akuta läget på skolfronten.

A uppsatsångest,
PA paper ångest
Arbetsrätts paper ångest

Så vore livet rätt skönt

Idag har jag gjort klart ett arbete i administrationen. Det känns skönt, jag kommer att hinna klart innan kursen är slut. Jag har skottat en promenadväg till Ladan där vi har ved, en promenad väg till garaget, skottat framför garaget så att Anders kommer ut med traktorn i morgon när han ska ploga. Jag har även dammat pianolackade bänken i vardagsrummet. Det behöves.

Jag förstår inte var all snö kommer ifrån, eller jo jag vet, den kommer ifrån himlen, men endå kan det inte ge sig nu.  Det är nog nu. Det skulle komma 1-5cm idag. Det kom 15. Jag undrar hur SMHI fungerar.
Jag vet att meterelogi inte är en exakt vetskap. Men hur kan man ta fel på 10 cm snö.
Jag fattar inte. Så idag har bettan(golfen) lekt plogbil, för de hade inte plogat när jag åkte för att hämta Jennas matskål som vi glömt hos svärföräldrarna och prata lite strunt med AnnMarie och Dagny.

Jag har även gjort klart mina intervju frågor för morgondagens intervju till min A-uppsats, därav a uppsatsångest.
Det kommer säkert gå bra. Jag ska ha computern med mig och spela in intervjuen på den.

Så jag hoppas att ljudupptagningen är okej.
Aja jag ska ta stödanteckningar med.

tjohopp godnatt på dig

Tjockisklädes skammen del två

Varför finns det inte figursydda modeller till tjockisar?
Tjockisar har oxå midja, om lite annorlunda midja men vi har dock en midja.
Varför är det flesta gjort i tältmodell till tjockisar.
Oformbara tunikor
raka midjor till koftor, jackor, tröjor.
Alinjeformade kappor
jag bara undrar?

Jag har midja även om jag är tjock.
Jag har ett stor arsel och stor mage.
Men endå jag har midja.

Jag vill inte ha tält på mig, jag vill ha snygga figursydda saker där det går in i midjan att man ser att höfter och axlar inte sitter ihop i en enda massa.
Utan att det faktiskt går in på sidorna av kroppen. Inte bara höft-->axel
Utan höft midja axel

varför görs det inte figursydda plagg till tjockisar?

In MemorianIgår dog Anders kudde
Vi ska föralltid minnas dig
offrad på Jennas altare av kul.

Men som matte säger: hellre husses kuddar en mattes skor.

Foto: Hur tänker Kapphal igentligen?Jag må vara tjock och det må vara romantiskt bohemiskt på tapeten ett år sent för oss tjockisar, ja vi får modet ett år senare än alla andra normalviktigiga människorna på denna planet, eller åtminstone i sverige om man inte beställer från katalog.
Men ska du in och handla i butik ja då är allt modet ett år sent.

De har inte insett att just nu är det 20 tal och 80 tal som står på tapeten i modevärlden men inte för oss tjockisar nä vi ska ha någon skitful tältmodell alla lapptäcke.

" Ja men det är ju boheeeemiskt" eller hur! Det där ser bara fult ut. Det är INTE bohemiskt för fem öre.
Det där ser ut som något annat whitetrashtjockcowgirl med hö i håret från det stora landet amerikat skulle klä sig i på 50 talet när di inte hade råd med något annat så di var tvungna att klippa ihop från farbror och mosterns kläder för att göra en klänning, som countryns Dolly Parton skulle ha utryckt det.

Men jag vet inte vad det är med modevärlden och tjockisar. Tror dom på största allvar att vi tjockisar inte är modeintressrade?
Att vi tjockisar inte skulle vilja ha skira klänningar i härligt beigegammelrosa med svarta detaljer añjo 1929.
Eller fina kavajer med midjeband och rynk över axlarna i the remaking of 80 tal på ett snyggt sätt?

Jag vet att det inte är lätt att göra kläder som sitter bra på en tjock människa, men det är det inte på en smal människa heller så jag förstår inte hur klädesföretagen kan vara så obota korkade så det seriöst tror på att allt en tjock människa vill ha på sig i sommar är en apful klänning modell lapptäcke som sin högsta dröm på dejten eller shoppingen eller något annat som betyder att man måste ta sig utanför dörren.

Men det kanske är det som är Kapphals plan. Om vi tvingar alla tjockisar att införskaffa denna nedrigt fula tingest och tvingar dom att ha på sig den ja då slipper vi se dom i våra butiker, på stan, utanför dörren för det är så jävla fult så man inte vill gå utanför dörren.

Ja så är det nog, det är deras plan.
Skäm ut tjockisarna så de bantar, för man får inte var tjock i dagens samhälle då ska de kläs fult och helst ha ett A på bröstet som någon annan dömd stackars lösläpt kvinna på 1800 talet.
Sätt dom i skampåle, gör det bara. För då bantar dom säkert och så kommer dom in i de snygga kläderna.
Annars klär vi dom i detta fula stycke.
Så är det bara.

Jag vet att jag retar upp mig, men, det finns inte så många alternativ för en tjock människa, det finns en liten avdelning med kanske två rader kläder max, på de stora kläderskedjornas butiker, för oss tjockisar att tillgå.
Och är man tjej, 26 år och modeintresserad och råkar vara fet, ja då får man antingen banta eller kä sig råfult.
Det är bara så, ibland har man tur att hitta något i en affär men oftast får man luta sig efter katalogföretagen som faktiskt har kommit på att tjockaflickor också vill ha fina kläder på sig.

Jag vet att Kapphal, Lindex, H&M och dom andra butikerna inte har oss tjocka som deras primära kundgrupp.
Men det är faktiskt roligt att gå i affärer och köpa kläder, få känna, klämma och prova hur de ser ut på en själv.
Inte i någon katalog med en "pluszize model i storlek 40" som har på sig det jag vill köpa.
Det känns inte riktigt lika härligt att klämma, känna och pröva ett glansigt ark från en katalog, det går lixom inte.
Och då blir jag förbannad när de har så himla fula kläder på tjockissidan av butiken, när man som modeintresserad tjockis, ser hela butiken full med fina kläder som man skulle vilja ha.

Javisst alla klädesmodeller går inte att göra för en tjockis.
Men en normalviktig person passar inte heller i alla kläder som finns för kroppsformen kanske inte passar just till den modellen.

Det är väl bara det att jag är less på tältmodellen, tvärrandigt, enfärgade enkla tröjor med jättemönster.
Eller bara basicutbud på tjockissidan.
Hur ofta hittar man nått speciellt som är snyggt och inte bara vanlig cardigan på en tjockisavdelning.
inte ofta.

Dom dära skira moderiktiga plaggen når inte dit och det är väl det jag blir förbannad över.
Foto: Så här ser SJ sina kunder
På vägen ner till SJ utanför liggkupen, japp det heter så, 6 bäddar ihopknökade i 3 på rad som något annan boskapsform.

Likriktare vilket namn på en vagn va.
SJ i ett nötskal åtminstone den här vintern.


det regnar i Vindeln

59725941dfa41a92be85021dacedd4b8.png

Kolla varifrån!

det regnar i Vindeln


mot växjö

Ikväll ska jag åka ner till Växjö och gå på linné universitet. Snart är första året slut och då är det ju bara några kvar=)
Jag har börjat packa väskan för resan ner och ikväll hoppas jag tåget går kl 19,57. I TID.
Det vore underbart om det gör det.

Men jag har faktiskt haft väldig tur den här vintern bara två förseningar och det är väl rätt bra när man åker ner och upp en gång i månaden.
Det tycker i alla fall jag.

Pappa ska möta mig på norrköpingstation på lördag med SUSHI! Hallelulja=) himla gott ska det bli.

Idag jobbar jag dag, jag ska sen hem och packa och umgås lite med familjen och krama ihjäl min sambo innan jag åker ner till el stockholmo för att ta mig till växjö.


Foto: Doggarna Daisy och Jenna


Foto: IstappTack Kristin för att du fått mig att inse hur fint det är med ram på fotona.
så nu härmas jag

foto det är ljust vid 6.00 i Häggn

0-36d9446bd43608deacae1012be928c9e.png

Kolla varifrån!

foto det är ljust vid 6.00 i Häggnäs


barkar

Idag skiner solen och det är fyra plusgrader ute. Hur fantastiskt är inte det. Att ha fyra plus utomhus det har inte hänt sen i november/december någon gång om ens så sent, jag menar det snöade ju i september första gången förra året.
Det är så härligt med fågelkvitter och takdropp. Man blir lycklig ända in i själen.

Anders har varit ute på långpromenad med jenna idag och jag har tagit in lite ved.
Sen har jag satt mig och pluggat, massor av plugg.

det är härligt när det barkar av mot våren

FOTO:takdropp och hundlyckaTakdropp finns det något finare när man är less på vintern=)

Fanta the snöhögclimberJenna, the snöhög ownerefter snöbollskrig the dogway


SJ, SJ, gamle vänn, du förtjänar en riktig SMÄLL!

FYFAN för SJ.
Om jag inte satt mitt i norrland och behövde åka ner till Växjö en gång i månaden.

Jag har ju reklamerat en resa som var fyra timmar sen ner till växjö.
och dom sa : pengarna ska finnas på kontot mellan 3-5 arbetsdagar.
Frid och fröjd tänkte jag.

Men nejdå nerbajsat från SJ.

Det kom inga pengar.
Jag mejlade och frågade vad är mina pengar?
fick svaret

Tack för att du har kontaktat oss.

Någon ersättning för detta ärende kommer inte att utgå då den första sträckan av resan redan var återbetald, och den andra delsträckan var inte Sj sträckproducent. Skulle det vara något som du har funderingar över så är du välkommen att återkomma.

 

Med vänliga hälsningar

SJ AB

Jag ringer och säger att jag har inte fått resan utbetalt.
Hon ba men oj du måste ju skicka in biljetten för att få pengarna.
Jag vet inte ens om jag har biljetten kvar.
Nä men du får väl leta och om inte annat får du ringa tillbaka så ska vi se om vi kan gå runt det på något sätt.

Hon första tanten jag pratade med sa ingenting om att jag behövde ha biljetten kvar och skicka in den hon sa att jag skulle få tillbaka mina pengar och att jag skulle få dom på mitt konto.

jag blir så jävla förbannad så jag ruggar.

shit så arg jag är

här har jag väntat på mina pengar och skit!


dryg hund ja tackMin sängkamrat när jag är sjuk
visst ser  hon lite dryg ut=)