Varför kan man inte hänga ut dömda kändisar med namn?

Kolla här
En känd svensk rappare och låtproducenten har dömts till 15 år för mord i LA.
Men han hänger dom inte ut, det är den svenska rapparen, eller den kända kocken, eller den kända artisten som misshandlar sin fru. Kändisen som våldtog sin barnflicka etc etc.

Men när det kommer till vanliga människor som gör något ärkepuckat ja då hänger man ut dom för glatta livet.
Som puckot eklund (hette han så)som dödade engla och helen( visst var det det, minns inte) och Nicklas Lidström ( hette han så i efternamn)som är Haga mannen.
Japp där vet man på en gång att han gjorde det så heter han, han är så gammal, det här är bästa kompisen/grannen/ arbetskollegan osv( mediakåt människa som vill göra intervju med aftonbladet) här bodde han, här går nidingens barn i skolan osv.

Men är det en kändis då har tidningarna helt plötsligt ett etiskt och moraliskt ansvar att inte använda på puckot som blivit dömt och själv sitter man nyfiken och tänker undrar vem det är?
Är det rätt? I say not, har du gjort något ärkepuckat och blivit dömd för det sågå ut med namnet på alla,  eller inte på någon, är det inte bara den vanliga svenssons som drabbas genom att gå ut med för och efter namn.
Med Svennsson menar jag invånarna i detta land som inte hör till etablissamanget av b och c kändiseliten eller någon annan kändisskala.
Är det en kändis ja då är det " aliaset " "Kändisen" rapparen" skådespelaren" osv som används.

För jag tror svenska pressen är lite fega. Han kommer sitta bakom lås och bom i 15 år i amerikanskt gangster fängelse, vad ska han göra för att dom hänger ut honom med namnet? Inte ett skit han sitter och blir en riktig rap-artist så det så.  Han kommer komma ut om 15 år, kortare vid goodbehavior, och släppa en skiva om sina erfarenhet och tjäna big bucks på sin hårda kamp i fängelset.

Pressen vill ju pressa ut den lilla gnutta av nyhetsvärde ur händelsen att rappartisten åkt dit och MÖRDAT, och jag menar 15 år är ett väldigt långt straff, men de är så fega så det inte använder namn.
Och ska de vara fega då kan de ju skita i att publicera artikeln över huvudtaget, eller så publicerar de inte namnen på svensson mördarna/våltäcksmännen.

Det kallas att vara konsekvent.
Antingen vill vi ha allt om alla, som dom gör i vanliga fall eller så ska man helt enkelt inte skriva nått över huvud taget.

Irriterande ja. Vad jag vill ha är en icke särbehandlande press.
Ska presskåren inte vara opartisk och kritisktgranskande av samhället? I och försig är det bara en utopi, som inte finns med tanke på att fackliga verksamheten äger aftonbladet samtidigt som de äger socialdemokraterna och allt blir bara tvistad till en lång inavel av nä men vi kan inte svika eller gå bakom ryggen eller vara opartiska.
Och ja facket äger mig med, eller jag är med i det och betalar min fackavgift varje månad så facken är inte dåliga men de är inte heller opartiska och kan göra vad de ska.

Himmel, vad irreterande. Ge mig nått bra att läsa, en tidning med riktiga nyheter inte bara blaskor som säljer sig själv med att ligga på rygg inför etablissamanget.



Kommentarer
Postat av: Sven

Eklund och Nicklas Lidström är etnisk svenska, det är inte rapparen.

Räcker det som svar ?

2010-02-02 @ 15:49:56
Postat av: johanna

Tidningar har väl som policy att publicera namn om det ligger i allmänhetens intresse att veta vem som utfört brottet. Om dådet fått stor medial uppmärksamhet är risken större att man "hängs ut".



Den här killen har ju begått brott i ett annat land (och är dessutom inte alls så känd som det står i tidningarna...han har typ producerat en låt och lagt ut på youtube själv, hehe!). Tror dock inte att det har med etnicitet att göra (som Sven), det finns ju brottslingar med utländsk härkomst som också fått sin identitet uthängd i media (ex Mihajlo Mihajlovic och Lasermannen).



Tja, det var mina tankar i alla fall :)

Postat av: Linda Karlsson

Av etiska skäl får man inte gå ut med namn innan domen har kommit, utan detta blir en offentlig handling efter domen har kommit. Det gäller då samma för alla. Och när det gäller tidningarna du läser så vill dom ju såklart tjäna pengar på lösnummer och deras strategi verkar ha fungerat fint på dig!

2010-03-06 @ 10:27:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback