Foto: Hur tänker Kapphal igentligen?



Jag må vara tjock och det må vara romantiskt bohemiskt på tapeten ett år sent för oss tjockisar, ja vi får modet ett år senare än alla andra normalviktigiga människorna på denna planet, eller åtminstone i sverige om man inte beställer från katalog.
Men ska du in och handla i butik ja då är allt modet ett år sent.

De har inte insett att just nu är det 20 tal och 80 tal som står på tapeten i modevärlden men inte för oss tjockisar nä vi ska ha någon skitful tältmodell alla lapptäcke.

" Ja men det är ju boheeeemiskt" eller hur! Det där ser bara fult ut. Det är INTE bohemiskt för fem öre.
Det där ser ut som något annat whitetrashtjockcowgirl med hö i håret från det stora landet amerikat skulle klä sig i på 50 talet när di inte hade råd med något annat så di var tvungna att klippa ihop från farbror och mosterns kläder för att göra en klänning, som countryns Dolly Parton skulle ha utryckt det.

Men jag vet inte vad det är med modevärlden och tjockisar. Tror dom på största allvar att vi tjockisar inte är modeintressrade?
Att vi tjockisar inte skulle vilja ha skira klänningar i härligt beigegammelrosa med svarta detaljer añjo 1929.
Eller fina kavajer med midjeband och rynk över axlarna i the remaking of 80 tal på ett snyggt sätt?

Jag vet att det inte är lätt att göra kläder som sitter bra på en tjock människa, men det är det inte på en smal människa heller så jag förstår inte hur klädesföretagen kan vara så obota korkade så det seriöst tror på att allt en tjock människa vill ha på sig i sommar är en apful klänning modell lapptäcke som sin högsta dröm på dejten eller shoppingen eller något annat som betyder att man måste ta sig utanför dörren.

Men det kanske är det som är Kapphals plan. Om vi tvingar alla tjockisar att införskaffa denna nedrigt fula tingest och tvingar dom att ha på sig den ja då slipper vi se dom i våra butiker, på stan, utanför dörren för det är så jävla fult så man inte vill gå utanför dörren.

Ja så är det nog, det är deras plan.
Skäm ut tjockisarna så de bantar, för man får inte var tjock i dagens samhälle då ska de kläs fult och helst ha ett A på bröstet som någon annan dömd stackars lösläpt kvinna på 1800 talet.
Sätt dom i skampåle, gör det bara. För då bantar dom säkert och så kommer dom in i de snygga kläderna.
Annars klär vi dom i detta fula stycke.
Så är det bara.

Jag vet att jag retar upp mig, men, det finns inte så många alternativ för en tjock människa, det finns en liten avdelning med kanske två rader kläder max, på de stora kläderskedjornas butiker, för oss tjockisar att tillgå.
Och är man tjej, 26 år och modeintresserad och råkar vara fet, ja då får man antingen banta eller kä sig råfult.
Det är bara så, ibland har man tur att hitta något i en affär men oftast får man luta sig efter katalogföretagen som faktiskt har kommit på att tjockaflickor också vill ha fina kläder på sig.

Jag vet att Kapphal, Lindex, H&M och dom andra butikerna inte har oss tjocka som deras primära kundgrupp.
Men det är faktiskt roligt att gå i affärer och köpa kläder, få känna, klämma och prova hur de ser ut på en själv.
Inte i någon katalog med en "pluszize model i storlek 40" som har på sig det jag vill köpa.
Det känns inte riktigt lika härligt att klämma, känna och pröva ett glansigt ark från en katalog, det går lixom inte.
Och då blir jag förbannad när de har så himla fula kläder på tjockissidan av butiken, när man som modeintresserad tjockis, ser hela butiken full med fina kläder som man skulle vilja ha.

Javisst alla klädesmodeller går inte att göra för en tjockis.
Men en normalviktig person passar inte heller i alla kläder som finns för kroppsformen kanske inte passar just till den modellen.

Det är väl bara det att jag är less på tältmodellen, tvärrandigt, enfärgade enkla tröjor med jättemönster.
Eller bara basicutbud på tjockissidan.
Hur ofta hittar man nått speciellt som är snyggt och inte bara vanlig cardigan på en tjockisavdelning.
inte ofta.

Dom dära skira moderiktiga plaggen når inte dit och det är väl det jag blir förbannad över.




Kommentarer
Postat av: svärmor

WoW det var mycket på en gång, men oerhört sant, ,vi får tänka som så, det vi inte har utanpå, det är det goda vi har oss i oss.ja inte maten men hjärtat.Kram

2010-03-15 @ 15:51:56
Postat av: Lisa

Det eviga problemet. Klädföretagen verkar inte ha insett att tjocka människor har lika stor plånbok som smal... när de gör det så kanske utbudet ser annorlunda ut. En till grej är att det finns väldigt få plus-size linjer som riktar till sig folk under 30. Sedan måste jag säga att det nog är lättare i storstäderna.

2010-03-17 @ 10:26:15
Postat av: johanna

Bra rutet Ellinor! Kapphal har överlag SJUKT fula kläder just nu i lapptäcksteknik..uwha!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback