klädes kotym på arbetsmarknaden

Jag funderar rätt ofta på det här med kläder och klädkoder.
Olika yrken har olika klädkoder.

Inom assistansvärlden så är det helt legalt att mysa omkring med mjukisbyxor, bylsiga tröjor, foppatofflor, osminkad och med håret på ända. Det är okej, man behöver inte ens ha tofflor, man kan mysa omkring i bara strumplästen för den delen med. Eller ha en vårdtröja på sig, du vet en sån sjukhuströja. Som stressade Undersköterskor och ssk har på sig. Fast man har ju inte alltid håret på ända, man har det i toffs eller så piffar man till sig och smink det bär ju jag varje dag i alla fall. Och jeans går oxå bra att ha, man har vardagskläder helt enkelt.

Sätter du på dig en vit rock , ett par jeans i stuprörsformat, birckenstock med vita tubsockar och en knäppt skjorta under så är du en läkare.eller?

När man av någon anledning kommer till kommunkontoret eller avdelningskontoret för just den stadsdelen man jobbar i för tillfället, så har alla de anställda även dom en egen klädkod, de synns väldigt tydligt.
Där går tjejerna runt i lagoma höga klackar, med svarta ursnygga feminina skor, de har svarta eller bruna strumpbyxor, gråakjolar som är moderiktiga med i aseptabel längd någon stans mitt på låret, de har fina tunikor i svart grått eller plommon, långa halsband med stora stenar som assesoarer och håret utsläppt i en axellång frisyr gärna vågit hår. Eller så har du kavaj och svarta byxor med någon feminin gärna tunika liknande tröja under. eller svarta byxor och bara tunikan. Men skorna är detsamma, snygga svarta skinskor, moderiktiga med lagom klack.
Det spelar ingen roll om det är stövlar eller med skor med låg hals.

På mataffärer då har dom oftoa en tshirt och en  mörk väst på sig och gympa skor.

På andra äfferer sånna som säljer skor eller kläder eller te eller nått annat skojsigt som inte har med mat att göra om det inte är en delikatessbutik så har dom fina kläder, dom är lite uppklädda, har svarta skor,  är det en riktig innebutik så har även dom högklack på skorna. Men är det en lite mer vanlig butik så har dom låga skor i snygg modell.

Det är konstigt det där med klädkoder. Att på vissa jobb så måste man dressa upp sig medans andra jobb så ska man absolut inte göra det.

Undrar om det har något med statusen på yrket att göra?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback